Anjelské rendez-vous...



"Anjelov, ktorí sú s nami na bojovom poli a ktorí s nami kráčajú údolím tieňov smrti, uctieval (František) s veľkou láskou. Hovoril, že je potrebné si ich ctiť ako sprievodcov a rovnako tak vzývať ako ochrancov...  Často hovoril, že blahoslaveného Michala je treba si obzvlášť uctievať, lebo jeho úlohou je privádzať duše k Bohu... Hovorieval: "Každý by mal ku cti takého kniežaťa ponúknuť Bohu chválospev alebo zvláštny dar..."(2Cel 197). 

Na sviatok svätých archanjelov Michala, Gabriela a Rafaela sme aj my mali túžbu ponúknuť Bohu zvláštny dar, konkrétne dar bratského spoločenstva terciárov s bratmi kapucínmi - br. Jankom (naším novým duchovným asistentom), br. Gabrielom (ktorý si v tento deň tiež pripomínal svojho patróna), br. Leopoldom a gvardiánom br. Tomášom. 
O ôsmej ráno sme sa stretli na konventnej svätej omši v kaplnke Sedembolestnej Panny Márie a vzdali tak Bohu chválu. Potom sme sa autami presunuli do našej cieľovej stanice Terchová. Aj keď počasie nevyzeralo veľmi optimisticky, po ceste sme sa ešte zastavili v obci Belá na zmrzlinu. Výlet sme odštarovali z Jožkovej chaty v Šípkovej. Počas niekoľkohodinovej prechádzky po okolí sme mali možnosť lepšie sa spoznávať počas rozhovorov, alebo len tak sa kochať okolitou prírodou. Niektorí z nás  navštívili aj rodný dom Juraja Jánošíka, kde sa nám bol poskytnutý pohľad na život tejto známej osobnosti slovenských dejín od miestnej pani sprievodkyne. Popoludní nás ešte čakalo na chate výborné pohostenie od Jožka a aj milá návšteva manželov Solenských s deťmi. 
Na príhovor našich ochrancov archanjelov nech Pán aj naďalej požehnáva toto spoločenstvo. 




Obľúbené príspevky z tohto blogu

Cammino di Francesco - pešia púť 1. časť - Rietske údolie

Voňať človečinou…

...aby si roznecoval Boží dar, ktorý je v tebe prostredníctvom vkladania mojich rúk... (2Tim 1,6)