Začala XVI. generálna kapitula OFS


Spolu 57 delegátov z celého sveta je prítomných na  XVI. generálnej kapitule OFS, ktorá sa začala v sobotu 13. novembra 2021 v Ríme úvodnou svätou omšou, ktorej predsedal generálny minister TOR o. Amando Trujillo. 

Kapitula ukončí šesťročné funkčné obdobie (2014-2020), predĺžené o jeden rok v dôsledku pandémie COVID-19 a nové funkčné obdobie (2021-2027) začne voľbou nového predsedníctva. Bude to čas na zamyslenie a hlboké rozpoznanie situácie medzinárodného bratstva OFS a jeho výziev.

Hodnotiaca práca začala predložením príslušných správ. 

Tibor Kauser, generálny minister OFS, zdôraznil potrebu prehĺbenia sekulárnej františkánskej identity, pre ktorú je potrebná "vyššia spiritualita a väčšia organizačná schopnosť." Vyzdvihol tiež zapojenie predsedníctva CIOFS do projektov spolupráce po celom svete, najmä tých, ktoré súvisia s komisiou JPiC, ako je Well4Africa. 

O. Alfred Parambakathu OFMConv, predseda Konferencie duchovných asisitentov, zdôraznil "zapojenie Prvého rádu a TOR do zlepšenia pomoci OFS." Jedným z hlavných úspechov bol prvý medzinárodný formačný workshop pre duchovných asistentov, ktorého sa zúčastnili bratia z 37 krajín. 

Kapitula potrvá do 21. novembra a jej súčasťou bola aj audiencia u pápeža Františka. 

zdroj: https://ciofs.info/2021/11/15/the-xvi-general-chapter-of-the-ofs-begins/

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Cammino di Francesco - pešia púť 1. časť - Rietske údolie

Voňať človečinou…

...aby si roznecoval Boží dar, ktorý je v tebe prostredníctvom vkladania mojich rúk... (2Tim 1,6)